maanantai 31. lokakuuta 2011

Nunnun

Jokin aika sitten sain postista ilmoituksen kirjatun kirjeen vastaanottamisesta Patentti- ja Rekisterihallituksesta. Kauhun sekaisin tuntein kävelin lähimpään postiin hakemaan sitä. Yli viisi kuukautta sitten tein siitä hakemuksen. Pieni pelko siitä, ettei se onnistukkaan, on seurannut tähän asti. Vielä enemmän kauhuissani olin avatessani kirjettä, joka sisälsi sen. 

"Tavaramerkin rekisteröimispäätös"

Nyt minulle on virallisesti myönnetty oikeus tuotemerkkiin Nunnun, kolmessa eri tavara- ja palveluluokassa.



maanantai 24. lokakuuta 2011

mainoa DESIGN SHOP.

Nunnun tohveleita ja leukakukkaroita matkasi pohjoiseen mainoa DESIGN SHOPiin Rovaniemelle.

"mainoa DESIGN SHOP esittelee ja myy korkeatasoista pohjoista käsityömuotoilua.

Vaikka valikoimassamme korostuvat erityisesti pohjoiset tuotteet, tekijät ja yritykset, mukana on myös edustava valikoima myös muualta Suomesta olevien muotoilijoiden
ja yritysten tuotteita. Suuri osa valikoimastamme on tuotteita, joita ei Rovaniemeltä muutoin ole saatavilla. Tärkeintä on hyvä muotoilu ja korkealaatuiset tuotteet.

Valikoimamme on suunnattu sekä matkailijoille että paikallisille kuluttaja- ja yritys-
asiakkaille ja siihen kuuluu mm. kattaustuotteita ja -tekstiilejä, vaatteita, asusteita, laukkuja, kortteja - arkeen ja juhlaan, itselle ja lahjaksi."

maanantai 3. lokakuuta 2011

Palautetta.

Kävin Suomen Yrittäjäopiston järjestämässä seminaarissa joka oli tarkoitettu luovien alojen yrittäjille. Siellä tuotteitani oli esillä Tuotetori nimisessä osiossa, jolloin muut yrittäjät saivat antaa niistä palautetta. En osannut odottaa tämän kaltaista post-it lapuilla toteutettavaa arviointia, joten paikalle päästyäni olin hieman kauhuissani asetellessani tuotteeni itseäni huomattavasti kokeneempien yrittäjien tuotteiden viereen.

Olen aika ylikriittinen omaan työnjälkeeni, kuten varmasti kaikki, jotka käsillään töitä tekevät. Joskus tuntuu mahdottomalta tuntea valtavaa onnistumisen iloa, kun aina muka löytää jostain jotain viilattavaa. Jossain vaiheessa pitää päästä liian kriittisyyden yli ja olla tyytyväinen lopputulokseen, jossa muut (kuin tekijä) eivät näe virheitä.

Seminaari oli aiheiltaan kiinnostava ja ajatuksia herättävä. Aika kului nopeasti muihin osallistujiin tutustuessa. Tilaisuuden loputtua kävin hakemassa tuottteeni, ja kertyneet laput, enkä oikein tiennyt mitä palautteilta odottaa. Onnekseni palaute oli positiivista ja rakentavaa. Asioita joita itsekin olen miettinyt tuotteista tuli esille. Laput muistuttavat työhuoneella, että hyvä tulee vaikka aina ei olisikaan niin kriittinen. Tulevia tuotteita suunnitellessa, pidän nämä laput lähellä. Kiitos näistä.

Ovelia.

 
Hämeenpuisto 31, 33210 Tampere
Tampereella osoitteessa Hämeenpuisto 31 sijaitsee designasusteita myyvä putiikki. Osoitteessa valmistuvat myös tuotemerkkien Onnela design laukut ja asusteet, ja av Anniina hiuskoristeet ja päähineet. Oveliassa saatavilla myös Nunnun vetoketju- ja leukakukkarot.